CV'de profil kısmı nasıl yazılmalıdır? 20+ profil özeti örneği ve ipuçları

İster deneyimli bir profesyonel ister yeni bir mezun olun, iş piyasasını hedeflerken özgeçmişiniz için kişisel profiliniz çok önemlidir. CV hazırlamak isteyen her aday cv de profil kısmına ne yazılır sorusunun yanıtını arar. Genellikle yanlış hazırlanan ancak işverenlerin üzerinde etkisi olan önemli bir bölümdür. Şirketler, başvuru sürecinde yetkinlik ve adanmışlık sergileyen bireyler ararlar. Sonuç olarak, özgeçmişinizde en üst sırada yer alan kişisel profilinizi, işe alım uzmanlarının dikkatini çekmek için değerli bir fırsat olarak algılamalısınız. 

Bu rehberde profil bölümünün doğru bir biçimde hazırlanması için gereken tüm bilgilerin yanı sıra cv de profil kısmına ne yazılır örnek ve ipuçlarını da bulacaksınız.

Kişisel profil nedir?

Cv profil yazısı, özgeçmişinizin en üstünde yer alan, kendiniz ve kariyer hedefleriniz hakkında tanıtıcı bir ifade olarak hizmet eden bir paragraftır. Amacı, mesleki geçmişiniz, eğitim durumunuz, beklentileriniz ve temel yetkinlikleriniz hakkında kısa ve öz bir genel bakış sağlamaktır; bunların tümü istediğiniz iş ve sektörle uyumlu olacak şekilde uyarlanmış olmalı ve bir yaşam özeti olarak algılanmamalıdır.

Hemen CV’nizi oluşturun

CV’de neden kişisel profil oluşturmalıyız?

CV’nizin ilk bölümünde yer alan cv hakkımda kısmı sayesinde işe alım uzmanları sizin hakkınızda ilk bilgileri edineceklerdir. Bu kısımda verdiğiniz bilgiler nedeniyle CV’nizi okumaya devam edebilir ya da yanlış hazırlanmış bir profil özeti nedeniyle eleyebilirler. Kendinizi işe alım uzmanlarına kabul ettirmeniz ve pozisyonla ilgili beceri ve yeterliliklerinizi yansıtmanız açısından önemli olduğu için CV’de profil özeti oluşturmamız gerekir.

Kişisel profil, işe alım yöneticisine sizden biraz bahsetmenin ve kurumlarına ne gibi bir değer katabileceğinize dair bir fikir vermenin en iyi yoludur. Kişisel profil olmadan, CV'niz hemen eğitiminiz veya deneyiminizle başlayacaktır ve bu da işe alım müdürünün kafasında soru işaretleri bırakabilir. Başvuruların ön eleme aşamasında önemli bir rolü bulunan profil bölümünün etkisi ile işe alınma şansınız artar.

Kişisel profil/hakkımda bölümünün bir başlığa ihtiyacı var mıdır?

Evet. Kariyerinizin hangi aşamasında olursanız olun, işverenlerin veya işe alım yöneticilerinin dikkatini çekecek etkili bir profil başlığı yazma becerisi son derece değerli bir beceridir. Serbest çalışanlardan üst düzey kurumsal yönetim rollerine kadar, profesyonel ağ sitelerinde kendinizi konumlandırma şekliniz fırsatlarınız üzerinde önemli bir etki yaratabilir. Çeşitli profesyonel ağ sitelerinde markalaşmanız güçlü bir profil başlığıyla başlar. Profiliniz için oluşturacağınız böyle bir başlık, ilk bakışta büyük bir etki yaratabilir. Cv de hakkımda kısmına ne yazılır sorusunun yanıtı için lütfen yaımızı okumaya devam edin.

CV’de kişisel profil hazırlamaya dair ipuçları

Profesyonelce hazırlanmış bir CV profil yazısı iki temel unsurdan oluşmalıdır. İlk olarak, dikkat çeken bir güçlü bir mesleki özet ve  ikincisi, teknik becerilerden ziyade sosyal becerileri vurgulamaktır. Bu iki unsurun da dahil edilmesini sağlamak çok önemlidir. Bu konuyu derinlemesine incelerken, size kişisel profil örnekleri ve CV'nizin kişisel profil bölümünü nasıl etkili bir şekilde oluşturacağınıza dair rehberlik sunuyoruz. CV örneği için yazımızın devamını da okuyun.

1. Etkileyici bir ifade ile başlayın

Kişisel profilinize mevcut iş unvanınızı, deneyim yıllarınızı ve birincil kariyer hedeflerinizi vurgulayan güçlü bir açılış cümlesiyle başlayın. Bu ifade işverenlerin dikkatini çekmeli ve sizi diğer başvuru sahiplerinden ayırmalıdır.

2. İş tanımıyla uyumlu olun

Başvurduğunuz pozisyonun iş tanımına bakın ve ilgili anahtar kelimeleri ve ifadeleri ekleyin. Örneğin, iş 10 yıldan fazla deneyime sahip birini veya nitelikli bir pazarlama uzmanını gerektiriyorsa, role uygunluğunuzu göstermek için bu ayrıntıları kişisel profilinize ekleyin.

3. Sosyal becerilerinizi sergilemeye odaklanın

Cv de hakkımda kısmı, kariyer hedeflerinizle ilgili kişisel özelliklerinizi ve sosyal becerilerinizi vurgulamalıdır. Sizi pozisyon için ideal bir aday yapan nitelikleri vurgulayın. Unutmayın, CV'nizin başka bir yerinde bunun için özel bir bölüm olduğundan, burada teknik becerileri listelemeniz gerekli değildir.

4. CV yazma kılavuzlarından ilham alın

Etkileyici bir kişisel profil oluşturmak için, iyi bir CV'nin nasıl yazılacağı ve hangi becerilerin dahil edileceği ile ilgili kaynaklara başvurun. Bu kılavuzlar daha fazla ilham verebilir ve alanınızdaki işverenler tarafından aranan temel beceri ve nitelikleri belirlemenize yardımcı olabilir. Hakkında kısmına ne yazılır örnek ve ipuçlarını blogumuzdan da takip edebilirsiniz.

5. Kısa ve öz olun

CV’nizin geri kalanında deneyim ve eğitiminizle ilgili bilgileri vereceğiniz için profil özetinizde bunları uzun uzun yazmayın. Pozisyonla ilgili en önemli noktalara değinin ve beş altı cümleyi geçmeyecek kısa ve öz bir paragraf hazırlayın.

CV'nizde kişisel bir profil bulundurmanın faydaları

1- Pozisyon hakkında bilginiz olduğunu ve işe uygunluğunuzu gösterir

İyi hazırlanmış bir kişisel profil oluşturarak iş ve şirket hakkındaki anlayışınızı sergilersiniz. İşe alım uzmanlarına veya işe alım yöneticilerine, kendinizi iş gereklilikleriyle uyumlu hale getirmek için zaman ayırdığınızı iletir ve pozisyon için neden ideal aday olduğunuzu vurgulamış olursunuz.

2. Deneyiminizi ve hedeflerinizi kısaca özetler

Kişisel profil, mesleki deneyiminizi ve kariyer hedeflerinizi özlü, okuyucu dostu bir formatta yoğunlaştırmanıza olanak tanır. Kariyer hedeflerinizle uyumlu olmayabilecek çok fazla ayrıntıdan kaçınarak en alakalı bilgileri sunmanızı sağlar.

3. Kimliğiniz ve motivasyonunuz hakkında fikir verir

Kişisel profiliniz kişiliğinize, motivasyonlarınıza ve hedeflerinize bir bakış sunar. Okuyucuya değerli bilgiler sunarak mülakatta ilgi çekici tartışmalara yol açabilir. Kişisel profilinizde kilit noktalardan bahsederek mülakat sürecinde verimli konuşmalar için zemin hazırlarsınız.

Ayrıca CV’de yetenekler konusundaki yazımız da ilginizi çekebilir.

Kişisel profil yazarken kaçınılması gerekenler

1. Genel özet yazma

Herhangi bir aday için geçerli olabilecek genel bir özet oluşturmaktan kaçının. "Kişisel" terimi özgüllük anlamına gelir, bu nedenle özetinizi benzersiz niteliklerinizi ve özelliklerinizi yansıtacak şekilde uyarlayın. İlk kez kişisel bir profil yazıyorsanız, daha fazla ilham almak için blogumuzda bulunan CV örneklerini inceleyin.

2. Yazım ve dilbilgisini ihmal etmek

Yazım ve dilbilgisi hataları, özellikle de açılış paragrafında CV'nize zarar verebilir. Metninizi iyice düzeltin, yüksek sesle okuyun, yazım denetimi araçlarını kullanın veya bir arkadaşınızdan CV’nizi kontrol etmesini isteyin.

3. Eksik cümleler kullanmak veya yalnızca madde işaretlerine güvenmek

Madde işaretleri bazı durumlarda işe yarayabilir, ancak genellikle tam cümleler kullanmanız ve özetiniz için kısa bir paragraf yazmanız önerilir.

4. İçerik sağlamadan aşırı anahtar kelime kullanmak

Kişisel profilinizi anlamlı bilgiler aktarmadan çok sayıda anahtar kelimeyle doldurmaktan kaçının. Kısa ve öz tutun ve ifadelerinizde netlik sağlayın.

5. Yalnızca iş gereksinimlerine odaklanmak

İş gerekliliklerine değinmek önemli olsa da, kişisel profiliniz sadece bunları listelemenin ötesine geçmelidir. Bu fırsatı, benzersiz niteliklerinizi ve özelliklerinizi vurgulayarak öne çıkmak için kullanın.

6. Alakasız detaylarla aşırı yükleme

Kişisel profilin bir özet olduğunu unutmayın, bu nedenle deneyim ve becerilerinizin en ilgili yönlerine odaklanın. Sınırlı deneyiminiz varsa, iş gerekliliklerini araştırın ve ilgili kişisel özellikleri ve eğitimden veya gönüllülük gibi diğer deneyimlerden kazanılan aktarılabilir becerileri vurgulayın.

Hemen CV’nizi oluşturun

20+ kişisel profil örneği

Cv hakkında kısmına ne yazılır örnek verin diyorsanız size yardımcı olması açısından hem deneyimli hem de deneyimsiz kişiler için bazı profil örneklerini aşağıda bulabilirsiniz. Genel kurallara göre profil özetinin en az dört, en çok altı satırdan oluşması gerektiği söylense de profilinizi özel kariyer hedeflerinize göre uyarlamanız çok önemlidir. Değişik mesleklere göre cv profil örnekleri:

1- Akademisyen için kişisel profil örneği

‘’Moleküler biyoloji alanında güçlü bir geçmişe sahip, kanser gelişiminde genetik düzenleme mekanizmalarını anlamaya odaklanan kendini işine adamış bir akademisyenim. Biyokimya alanında doktoraya, tanınmış bilimsel dergilerde çok sayıda yayına, moleküler teknikler, genomik ve veri analizi konularında uzmanlığa sahibim. Translasyonel araştırma ve yeni kanser tedavisi terapilerine katkıda bulunma konusunda hevesliyim.’’

2- Muhasebeci için kişisel profil örneği

‘’İktisat diplomasına sahip, yüksek motivasyonlu ve detay odaklı Kıdemli Muhasebeciyim. Doğru finansal raporlar sunma ve düzenlemelere uygunluğu sürdürme konusunda kanıtlanmış geçmiş performansım bulunmaktadır. Çeşitli finansal görevleri kolaylıkla yerine getirme deneyimine ve güçlü analitik becerilere sahibim. Karmaşık finansal bilgileri çeşitli paydaşlara açık ve net bir şekilde iletme konusunda beceriliyim ve ilgili muhasebe yazılımları ve sistemleri konusunda bilgiliyim.’’

3- Oyuncu için kişisel profil örneği

Tiyatro ve eğlence sektöründe 3 yıllık deneyime sahip Deneyimli Tiyatro Oyuncusuyum. Sahne, film ve televizyon yapımlarında uzmanlığım bulunmaktadır. Çok yönlüyüm ve değişik yapımlara kolayca adapte olabilirim. Ses, hareket ve karakter gelişimi üzerinde olağanüstü hakimiyet sahibiyim. Profesyonelliğim ve ekip açlışmasına uyumluluğum nedeniyle yönetmenler, oyuncular ve prodüksiyon ekipleriyle etkili bir şekilde çalışabilirim.’’

4- Stajyer için kişisel profil örneği

Elektrik sistemleri ve teknolojisine tutkuyla bağlı, yenilikçi bir elektrik mühendisliği stajyeriyim. Teorik bilgileri gerçek dünya pratiklerine uygulamaya hevesliyim. Proaktif ve teknik uzmanlık geliştirmek ve en yeni mühendislik çözümlerine katkıda bulunmak için deneyimli profesyonellerden öğrenmeye açığım. Son teknoloji mühendislik projelerine ve yeniliklere katkıda bulunmak için istekliyim.’’

Stajyer CV örnekleri arıyorsanız blogumuza göz atabilirsiniz.

5- Mimar için kişisel profil örneği

‘’Küçük konut bahçelerinden büyük ölçekli kamu parklarına kadar bir dizi proje için peyzaj planlarının tasarlanması ve uygulanmasında 10 yılı aşkın uzmanlığa sahip deneyimli Peyzaj Mimarıyım. Saha analizi, kavramsal tasarım, inşaat dokümantasyonu, bitki seçimi ve proje yönetimi konularında yetenekliyim.’’

6- Bankacı için kişisel profil örneği

‘’Hayatın her kesiminden bireylere hizmet veren çeşitli ortamlarda beş yıllık deneyime sahip bir bankacıyım. İnsanların hayatlarında olumlu bir fark yaratma konusunda tutkuluyum. Empatik, sabırlı, duyarlı ve her müşterinin yolculuğu boyunca değerli hissetmesini ve duyulmasını sağlamak için aktif bir dinleyiciyim. Müşteri memnuniyeti üzerinde kalıcı bir etki bırakan olağanüstü hizmetler sunmakta kararlıyım.’’

7- Aşçı için kişisel profil örneği

‘’Üst düzey restoran ve otellerde 10 yılı aşkın deneyime sahip bir Baş Aşçıyım. Menü planlama, yemek hazırlama, sunum ve mutfak yönetimi konularında yetenekliyim. Müşteri beklentilerini aşan yüksek kaliteli yemekler sunmak için 20'ye kadar Şef ve mutfak personelinden oluşan ekiplere liderlik etme konusunda kanıtlanmış başarım bulunmaktadır. Olumlu ve işbirlikçi bir çalışma ortamını teşvik etmemi sağlayan mükemmel iletişim ve liderlik becerilerine sahibim.’’

8- Bilgisayar uzmanı için kişisel profil örneği

Liderlikte 7 yıllık deneyime sahip, inovasyonu teşvik etmek için yaratıcılık ve problem çözme becerilerini kullanan adaptasyonu yüksek bir bilgisayar uzmanıyım. Projeleri etkili sonuçlara doğru başarılı bir şekilde yönlendirmede ustayım. Ekipler içinde öğrenme ortamını teşvik eden gelişmiş eğitim yeteneklerine sahip doğal bir öğretmenim.’’

9- Makine mühendisi için kişisel profil örneği

‘’Şartname, tasarım, prototip oluşturma, maliyet analizi, doğrulama ve test dahil olmak üzere ürün tasarımlarını konseptten üretime kadar yürütme konusunda 5 yıldan fazla deneyime sahip nitelikli Makine Mühendisiyim. Gelişmiş iş sorunlarını veri odaklı ve müşteri odaklı tekniklerle çözmek için en son teknolojiyi kullanarak sürdürülebilir çözümler geliştirme konusunda başarılıyım. Proje iş kapsamı ve son kullanıcı gereksinimleri de dahil olmak üzere proje tekliflerinin tam ölçekli ve ayrıntılı tasarımlarını oluşturmak için bilgisayar destekli çizim (CAD) yazılımını kullanma konusunda yetenekliyim.’’

10- Hemşire için kişisel profil örneği

‘’Hastalara fiziksel ve psikolojik destek sağlama konusunda profesyonel deneyime sahip bir hemşireyim. Sağlıklı çalışma ortamları oluşturmak için tıbbi ekiplerle işbirliği yapma konusunda kanıtlanmış başarıya sahibim ve mükemmel kişilerarası becerilerim var. Kapsamlı hemşirelik bakım planları oluşturarak, uygulayarak ve değerlendirerek akut ve kronik rahatsızlıkları olan hastalara yardımcı olma konusunda profesyonel eğitimim bulunuyor.’’

11- İlaç satış temsilcisi için kişisel profil örneği

‘’Sağlık hizmeti sağlayıcıları ile ilişkiler kurma, gelir artışını ve marka bilinirliğini iyileştirme  konusunda 3 yıldan fazla deneyime sahip, detay odaklı İlaç Satış Temsilcisiyim. İlaç endüstrisi ve ürün portföyleri hakkında oldukça bilgiliyim. Hasta bakımının sağlanmasında etik standartları korurken satış hedeflerini gerçekleştirme konusunda kanıtlanmış geçmiş performansım bulunmaktadır.’’

12- Fizyoterapist için kişisel profil örneği

‘’Fizik Tedavi diplomasına sahip, nöroloji alanında uzmanlaşmış bir Fizyoterapist adayıyım.  Önemli kurslar ve uygulamalı stajlar yoluyla kas-iskelet değerlendirmesi ve egzersiz reçetesi konularında yetenek kazandım. Mükemmel kişilerarası beceriler ve hastalarla empatik olarak bağlantı kurma yeteneğine sahibim.’’

13- Müşteri hizmetleri yöneticisi için kişisel profil örneği

‘’Hızlı tempolu ortamlarda ekiplere liderlik etme konusunda 10 yılı aşkın deneyime sahip, motive ve detay odaklı Müşteri Hizmetleri Yöneticisiyim. İş ve kişisel kariyer hedeflerine ulaşmak için ekiplere koçluk yapma, motive etme ve rehberlik etme konusunda başarı geçmişine sahibim. Güçlü problem çözme, iletişim ve kişilerarası becerilerle içgörüleri stratejik iş eylemlerine dönüştürerek iç süreçleri optimize etmekte donanımlıyım.’’

14- Dişçi için kişisel profil örneği

‘’Yüksek kaliteli ağız sağlığı hizmeti sunma konusunda üç yıllık bir geçmişe sahip deneyimli diş hekimiyim. En yeni teknik ve teknolojileri kullanarak diş rahatsızlıklarını teşhis ve tedavi etme konusunda yetenekliyim. Hasta konforuna ve uzun süreli ilişkiler kurmaya kendimi adamış bulunuyorum. Uzmanlığımı dinamik bir diş hekimliği muayenehanesinde uygulamak ve üst düzey bir role ilerlemek istiyorum.’’

15- Doktor için kişisel profil örneği

‘’Acil ve genel tıp alanında 2 yılı aşkın deneyime sahip, kendini işine adamış bir doktorum.  Çeşitli hastalıkların teşhis ve tedavisinde, hasta merkezli bakım sağlamada ve baskı altında etkili bir şekilde çalışmakta ustayım. Hasta sonuçlarını iyileştirmek için multidisipliner ekiplerle işbirliği yapma konusunda kanıtlanmış yetenek sahibiyim. Sürekli öğrenme konusunda tutkuluyum ve en yüksek tıbbi uygulama standartlarını korumaya kararlıyım.’’

16- Emlakçı için kişisel profil örneği

‘’Rekabetçi piyasalarda satış hedeflerini aşma konusunda altı yıllık kanıtlanmış bir geçmişe sahip deneyimli emlakçıyım. Yerel bağlantılardan oluşan sağlam bir ağ ve emlak hukuku ve piyasa eğilimleri hakkında derin bilgi sahibiyim. Üstün müzakere ve kişilerarası becerilerim sayesinde olağanüstü müşteri deneyimleri sunma, sorunsuz işlemler ve müşteri memnuniyeti sağlama konusunda uzmanım.’’

17- Grafik tasarımcı için kişisel profil örneği

‘’Müşteri beklentilerini karşılama ve aşma konusunda 15 yılı aşkın bir geçmişe sahip yaratıcı bir grafik tasarımcıyım. Bütçe dahilinde kalarak proje hedeflerine ulaşmak için çapraz işlevli ekipleri motive etme, yönlendirme ve yönetme konusunda kanıtlanmış beceriye sahip dinamik bir liderim. Mükemmel iletişim, kişiler arası iletişim ve marka geliştirme becerilerinden yararlanarak yenilikçi tasarım çözümleriyle sorunları çözme konusunda tutkuluyum.’’

18- Gazeteci için kişisel profil örneği

‘’Çeşitli medya kuruluşlarında 6 yıllık deneyime sahip çok yönlü bir Serbest Gazeteciyim. Çok çeşitli konularda sürekli olarak ürettiğim yüksek kaliteli makaleler ve haberler üretmekle tanınıyorum. Yazı üslubunu ve tonunu müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlama yeteneğine sahip etkili bir iletişimciyim. Sıkı teslim tarihlerini karşılama ve gazetecilik dürüstlüğü konusunda titizim. Müşteri beklentilerini aşma konusunda kanıtlanmış yeteneğim bulunuyor.’’

19- Avukat için kişisel profil örneği

Şirketler hukuku, davalar ve mevzuata uyum konularında uzmanlığa sahip tecrübeli ve kıdemli bir avukatım. Hukuk ekiplerine liderlik etme, genç avukatlara mentorluk yapma ve yüksek profilli davaları yönetme konusunda uzmanım. Üst düzey yöneticilere ve yönetim kurulu üyelerine stratejik tavsiyeler sağlama konusunda kanıtlanmış bir geçmişim var. Kendimi en yüksek etik standartları korumaya ve hukuk mesleğini ilerletmeye adadım.’’

20- Öğretmen için kişisel profil örneği

‘’Eğitim Çalışmaları alanında lisans derecesine sahip bir ilkokul öğretmeniyim. Birden fazla yaş grubunda ilgi çekici dersler sunma konusunda kanıtlanmış bir geçmie sahibim. Öğrenci ve akademik büyümeyi teşvik eden besleyici bir sınıf ortamı yaratma konusunda hevesliyim. Öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak için öğretim yöntemleri tasarlama konusunda ustayım.’’

Cv de profile ne yazılır sorusunun yanıtı olarak yukarıdaki örneklerimiz size yardımcı olacaktır.

Sonuç

Profil kısmı kuvvetli bir CV hazırlama, kendinizi odaklanmış ve etkili bir şekilde sunmanızı sağladığı için çok önemlidir. Bir ön yazının aksine, kişisel profil daha spesifiktir ve kariyer hedeflerinizle doğrudan uyumludur. Güçlü yönlerinizi ve başarılarınızı vurgulamak için bir fırsat sunar ve okuyucu üzerinde olumlu bir izlenim bırakır.

Bu rehberde CV’niz için kusursuz bir kişisel profil özetinin nasıl hazırlanması gerektiği üzerinde bilmeniz gereken önemli noktaları ve ipuçlarını derledik. Ayrıca cv hakkımda kısmı örnek ve bilgileri gözden geçirerek ilham alabilir ve kendi kişisel profilinizi etkili bir biçimde hazırlayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

1. Bir kişisel profil hangi uzunlukta olmalıdır?

Genel kurallara göre en az dört, en çok altı paragraftan oluşmalıdır. Fakat kariyerinizin gelişimine göre kişisel profilinizi CV’nize daha kısa ya da uzun olacak biçimde uyarlayabilirsiniz.

2. CV’me kişisel bir açıklama yazmam gerekir mi?

CV’nize kişisel bir açıklama eklemek isteğe bağlıdır, ancak becerilerinizin, deneyiminizin ve kariyer hedeflerinizin kısa bir özetini sağlamaya yardımcı olan değerli bir ek olabilir.

Cv hakkımda kısmına ne yazılır diye soruyorsanız CVMaker blogumuza göz atabilirsiniz.

3. Türkiye CV profili üçüncü şahıs ağzından mı yazılmalı?

Türkiye’de CV profili birinci şahıs ağzından yazılmaktadır.

4. CV’de  kişisel profilimi nereye eklemeliyim?

Kişisel profil, kişisel beyan veya CV özeti, CV'nizin başlangıcına yakın bir yere, genellikle iletişim bilgilerinizden sonra ve iş deneyimi bölümünden önce yerleştirilmelidir. Bu önemli konuma yerleştirerek, işe alım uzmanlarının veya işe alım yöneticilerinin dikkatini hemen çekmesini sağlarsınız.

5. Profilimin işe alım uzmanları tarafından fark edilmesini nasıl sağlayabilirim?

Kişisel profilinizi hazırlarken, etkisini en üst düzeye çıkarmak için bu temel ipuçlarını aklınızda bulundurun:

  • Belirli bir işe göre uyarlayın.
  • Etkileyici bir dil kullanın.
  • Benzersiz satış noktalarınızı sergileyin.
  • Başarılarınızı ölçün.
  • Anahtar kelimeleri dahil edin.
  • Sosyal becerilerinizi gösterin.
  • Spesifik örnekler verin.
  • Kısa ve öz olsun.
  • Coşku ve tutku gösterin.
  • Düzeltme ve düzenleme yapın.

6. Her başvuru için farklı bir özgeçmiş profiline ihtiyacım var mı?

Evet. Genellikle başvurduğunuz pozisyonla ilgili yeteneklerinizi ön planda tuttuğunuz bir profil yazmalısınız.

7. Özgeçmiş profilime hangi becerileri koymalıyım?

Teknik ve mesleki becerilerinizden is deneyimleri bölümünde de söz edeceğinizden, profil bölümünde sosyal becerilerinize odaklanmalısınız.

Hemen CV’nizi oluşturun

İlgili makaleler

112,872'den fazla kullanıcı CV'lerini oluşturdu bile

CV maker ile 15 dakika içerisinde hızlı ve kolay biçimde göze çarpan ve profesyonel bir CV oluşturabilirsiniz.

CV'nizi oluşturun

İşe alınma ihtimaliniz %65 artacak