Etkileyci bir Estetisyen CV’si hazırlamak için bilmeniz gerkenler: ipuçları ve adım adım rehber

Güzellik sektörü her zamanki gibi geniş bir yelpaze ile çalışmakta, rekabetçi olmaya devam etmekte ve yeni sosyal trendlerle sürekli gelişmektedir. Estetik bakım halkın her kesiminden insanın ilgi gösterdiği ve giderek daha fazla yaygınlaşan bir olgudur. Bu nedenle sektördeki iş olanakları da gün geçtikçe artmaktadır. Bu mesleği uygulayanlar için bu alan kozmetik ve yüz bakımının ötesine uzanan ve çok çeşitli beceri ve bilgi gerektiren dinamik bir roldür. Hedeflerinizi sergilemek ve hayalinizdeki işi güvence altına almak için her şey iyi bir CV ile başlar.

Hemen CV’nizi oluşturun

CV'niz, muhtemel işverenlerin edineceği ilk izlenimdir. İster kariyerinizde ilerlemeyi hedefleyen deneyimli bir profesyonel olun, ister yeni bir yolculuğa çıkmaya hazır hevesli bir okul mezunu ya da yarı zamanlı bir rol için başvuruyor olun, ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir CV şablonu kullanmanız gerekir. Bu rehberde CV’nizi başvuracağınız pozisyonun gerekliliklerine göre nasıl oluşturacağınız ve Aday Takip Sistemi’ne uygun bir CV’yi nasıl hazırlayacağınız konusunda detaylı bilgiler bulunmaktadır.

CV yazma süreci: nereden başlamalısınız?

CV yazmanın kafa karıştırıcı olduğunu düşünüyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, bu yazıdaki adımları takip ederek kafa karışıklığından kurtulabilirsiniz. Öncelikle bilmelisiniz ki CV yazmaya başlamadan önce kariyerinizle ilgili tüm bilgileri bir araya toplmananız gerekir. Dolayısıyla bu bilgilerle kapsamlı bir Ana CV hazırlayabilirsiniz. Ana CV hazırlamak size ileride başvuracağınız pozisyonlar için hazırlamanız gereken işe özel CV için yardımcı olacaktır.

CVmaker sitemizde bulunan CV hazırlama aracı ile Ana CV’nizi hazırlayabilirsiniz. Dilediğiniz bir şablonu seçerek CV’nizi etkili ve dikkat çekici hale getirirken, aynı zamanda rahat okunmasını da sağlayabilirsiniz. Ana CV’nizi hazırladıktan sonra başvuracağınız pozisyonlara göre bu CV üzerinde güncelleme yapabilir ve uyarlayabilirsiniz.

İşe özel CV’nizde estetisyen olarak öne çıkarmak istediğiniz beceri ve deneyimler için uygun bir şablon seçin. İş ilanını dikkatlice okuyarak aranan özellikler kısmındaki kelimeleri CV’nizde anahtar kelimeler olarak kullanın ve böylece Aday Takip Sistemi’nin CV’nizi otomatik olarak elemesini önleyin.

Estetisyen CV örneği

Aşağıdaki örnekte, estetisyen adayımız sitemizde bulunan Edinburgh şablonunu kullanarak tüm bilgilerinin vurgulanmasını sağlamıştır.

Estetisyen CV örneği

Buraya tıklayarak bu örneği indirebilirsiniz

Daha fazla CV örneği için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Estetisyen CV’sine neleri eklemelisiniz?

iç mimar Beceriler

İyi hazırlanmış bir güzellik terapisti CV'si, bu rekabetçi sektörde başarıya giden biletinizdir. Bu sadece bir nitelikler listesi değildir; uzmanlığınızın, kariyer gelişiminizin ve müşterileri şekillendirme tutkunuzun bir hikayesidir. Profesyonel bir CV hazırlama süreci, adınız ve konumunuz dahil olmak üzere temel iletişim bilgileriyle başlar.

Ardından, kalıcı bir izlenim bırakmak için, kariyer hedeflerinize göre uyarlanmış, nitelikleriniz, başarılarınız ve becerileriniz hakkında fikir veren ilgi çekici bir kişisel profil özeti ekleyin. Önceki iş deneyimlerinizi, becerilerinizi ve eğitiminizi sergilemek için, ister yeni kalifiye bir terapist, ister serbest çalışan bir girişimci veya deneyimli bir kıdemli terapist olun, her işvereni etkileyecek modern bir CV oluşturun.

İpucu: Potansiyel işverenlere hobileriniz, ilgi alanlarınız ve becerileriniz hakkında somut bir fikir vermek için günümüz dijital çağında çalışmalarınızı sergileyen portföyünüze veya sosyal medya hesaplarınıza bir bağlantı eklemeyi düşünün. Estetisyen CV örnekleri de size bu konuda yardımcı olacaktır.

Estetisyen CV’niz için etkileyici bir profil özeti yazın

Güzellik terapisti özgeçmişinizin kişisel profil bölümü, potansiyel işverenlere geçmişiniz, becerileriniz ve beklentileriniz hakkında kısa bir bakış sağlamak için çok önemlidir. Güzellik sektöründeki kariyer yolları esnektir ve profesyonellerin zaman içinde çeşitli rolleri ve uzmanlıkları keşfetmelerine olanak tanır. Bu roller arasında kariyerlerine yeni başlamak isteyen kalifiye güzellik terapistleri, serbest bir işi yöneten serbest çalışan güzellik terapistleri veya zengin deneyime sahip tecrübeli kıdemli güzellik terapistleri yer alabilir. Etkileyici bir kişisel profil özeti hazırlamak çok önemlidir.

Profil özetini hazırlarken klasik yaşam öyküsü yazmak yerine, yalnızca başvurduğunuz pozisyonla ilgili başar deneyim ve becerilerinize odaklanın. Kariyer hedeflerinizi yansıtırken başvurduğunuz şirketin politikasına uygun olmasına dikkat edin. İşe alım uzmanlarının CV’de ilk gözüne çarpan bölüm olarak size düşlediğiniz işi elde etmenizde yardımcı olacak profil özetinizle diğer adaylardan kendinizi ayırabilirsiniz.

Estetisyen CV’si için profil özeti örneği

Deneyimsiz estetisyen için profil özeti örneği:

‘’Güçlü bir eğitim temeli ve doğal güzelliği geliştirme tutkusuna sahip yeni mezun olmuş bir güzellik uzmanıyım. Becerilerimi ve bilgimi sürekli geliştirerek üstün uygulama hizmeti vermeye kararlıyım. Eğitim sırasında cilt bakımı ve rahatlama terapisi seanslarında mükemmellik sicili oluşturdum ve kendimi kaliteli tedaviler sunmaya ve sektörün büyümesine katkıda bulunmaya adadım.’’

Deneyimli estetisyen için profil özeti örneği:

‘’Olağanüstü güzellik bakımları sunma ve ekipleri yönetme konusunda altı yıllık başarılı bir geçmişe sahip deneyimli bir estetisyenim. Gelişmiş cilt bakım tekniklerinde uzmanım ve meslek yaşamın boyunca hijyen standartlarını korumamla tanınıyorum. Kusursuz hijyen standartlarını sürdürme ve sektörün büyümesine katkıda bulunma konularında kararlıyım. Hedef odaklıyım ve hedefim mükemmelliğin sürekliliğini sağlamaktır.’’

Estetisyen CV’si için en iyi beceriler

Beceriler bölümünü yazarken meslekteki yeterliliğinizi yansıtan teknik becerileriniz ile kişisel yetkinliklerinizi sergileyebileceğiniz sosyal becerilerinizin bir kombinasyonunu kullanın. Bu meslekte, çeşitli beceri ve yeteneklere sahip olmak başarı için çok önemlidir. Özgeçmişiniz, yetkinliklerinizi ve sektörle ilgili becerilerinizi sergilemek için bir platform görevi görmelidir. Bu bölüm, potansiyel işverenlere nitelikleriniz ve uzmanlığınız hakkında değerli bilgiler sağlar ve sonuçta sizi diğer adaylardan ayırır.

Beceriler kısmı ayrıca iş ilanında belirtilen aranılan özellikler kısmındaki kriterlerle de örtüşmelidir. Böylece pozisyon için en uygun aday olduğunuzu belirtirken, aynı zamanda Aday Takip Sistemi’nin aradığı anahtar kelimeleri de CV’nize girmiş olacaksınız. Dikkat etmeniz gereken bir konu ise, sizde bulunmadığını düşündüğünüz becerileri yalnızca işi elde etmek için CV’nizde kullanmamanızdır.

Hemen CV’nizi oluşturun

Aşağıdaki liste bir estetisyenin sahip olması gereken teknik ve sosyal becerilerin en önemlilerini göstermektedir:

  • Ürün bilgisi
  • Cilt bakımı
  • Saç bakımı
  • Vücut bakımı
  • Tırnak bakımı
  • Makyaj teknikleri
  • Epilasyon
  • Pazarlama
  • Müşteri hizmetleri
  • Güler yüz
  • Detaycılık
  • Zamanlama
  • Empati

CV'de beceriler ve yeteneklere nasıl yer vermeni gerektiğiyle ilgili yazımızı okumayı da unutmayın.

Estetisyen CV’sinde iş deneyimi bölümü

CV ipuçları iş deneyimi

Özellikle uygulamaya dayalı bir meslek olsa bile ülkemizde estetisyen olmak için bazı üniversitelerin meslek yüksek okulları bu alanda eğitim vermektedir. Yeni mezun ve deneyimsiz bir estetisyen bile olsanız önceden elde ettiğiniz bazı deneyim ve başarılara odaklanarak CV’nizi etkili hale getirebilirsiniz. Örneğin okulunuzda üstlendiğiniz projeler ya da uygulamalı görevler buna dahildir.

İş deneyimlerinizi yazarken ters kronolojik formatta listelemeyi unutmayın. Bunun için en son deneyimlerinizden başlayarak tarihsel olarak geriye doğru sıralama yapmalısınız. Çalıştığınız şirketin adı, bulunduğu yer, posizyonunuzun adı ve hangi tarih aralığında çalıştığınızı girdikten sonra madde işaretli bir liste ile üstlendiğiniz sorumlulukları başarılarınızı belirtin.

Önceki deneyimlerinizden elde ettiğiniz başarılarınızı vurgularken daima rakamsal örnekler verin. Örneğin ‘’geliştirmiş olduğum yeni müşteri hizmetleri politikası sayesinde müşteri etkileşimi %20 artarken güzellik salonunun aylık cirosunda %35 yükselme oldu.’’ Aşağıdaki örneklerde değişik pozisyonlarda çalışan güzellik uzmanları için iş deneyimi örneklerini görebilirsiniz.

Estetisyen CV’si için iş deneyimi örnekleri

Deneyimsiz estetisyen için iş deneyimi örneği:

‘’Saç Bakımı Güzellik Uygulamaları Öğrencisi

Adana Meslek Yğksek Okulu

2022 - halen devam ediyorum

  • Temel endüstri becerilerimi geliştirmek için kurslara ve uygulamalı eğitimlere aktif olarak katıldım.
  • Kıdemli terapistlerle işbirliği yapmtım, onlara yardımcı oldum ve çeşitli güzellik bakımlarında pratik deneyim kazanmak için staj arayışı yaptım.
  • Uygulama oturumlarına, endüstri seminerlerine ve atölye çalışmalarına katılarak sürekli öğrenmeye olan bağlılığımı kanıtladım.’’

Deneyimli estetisyen için iş deneyimi örneği:

‘’Kıdemli Güzellik Uzmanı

Bade Ilıca Otel

Bodrum

2018 - 2024

  • Terapistlerden oluşan bir ekibi denetledim.
  • Günlük operasyonları, personel eğitimini ve performans değerlendirmelerini denetledim.
  • Müşteri ilişkilerini yönettim ve kişiselleştirilmiş güzellik bakımları sağlayarak derinlemesine cilt bakımı konsültasyonları yaptım.
  • Farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için tedavi seçenekleri hakkında tavsiyeler sunarak gelişmiş cilt bakımı prosedürlerini tanıttım.’’

CV'de iş deneyimlerini öne çıkarmak için bu yaımızı mutlaka okuyun.

Estetisyen CV’si için ek iş deneyimi bölümü

İyi bir CV bölümlere ayrılmıştır ve nettir. CV’ye mutlaka dahil edilmesi gereken bölümler, kişisel bilgileriniz, profil özetiniz, iş deneyimleriniz ve becerilerinizdir. Fakat bazı durumlarda başvurunuzu desteklemek için ek bilgiler girebilirsiniz. Ek iş deneyimleriniz de bunlardandır. Eğer önceki deneyimleriniz arasında başvurduğunuz pozisyonla doğrudan ilgili olmasa bile iş vereni etkileyeceğine inandığınız deneyimler varsa ve CV’niz çok uzamayacaksa, bunları listelemeniz yararlı olabilir.

Pozisyon başvurunuzu destekleyecek ek deneyimler, stajlarınız, okurken üstlendiğiniz sorumluluklar, gönüllü çalışmalarınız ve sosyal sorumluluk projeleri olabilir. Bunları ana iş deneyimlerinizden sonra ya da uygun bir şablon seçtiyseniz, o şablondaki ek iş deneyimleri bölümüne yazabilirsiniz.

Eğitim bölümü ile estetisyen CV’nizi geliştirin

Özgeçmişinizin eğitim bölümünde, kariyer hedeflerinizle ilgili kurslar ve sertifikalar da dahil olmak üzere akademik niteliklerinizi vurgulayın. Kurumun adını, aldığınız kursu veya dereceyi ve katılım tarihlerini listeleyin. Ayrıca kısa bir kaç cümle ile eğitimin içeriğini açıklamanız da yararlı olabilir.

Sektörle ilgili nitelikler kazanmak, bir aday olarak güvenilirliğinizi artırabilir ve bir mülakat için kısa listeye alınma şansınızı artırabilir. Giriş seviyesindeki roller için, ilgili bir diploma, lisans veya ileri eğitim programını takip ederek kariyerinize başlamak yaygındır. Yeni kalifiye olduysanız, gönüllü çalışma, kişisel projeler veya müfredat dışı etkinlikler ekleyerek becerilerinizde uzmanlaşmaya odaklanın. Ayrıca bir staj veya uygulamalı eğitim yoluyla pratik deneyim de kazanabilirsiniz.

Estetisyen CV’si için en iyi şablonu seçin

Bir CV şablonu kullanmak, CV'nizin işverenin beklentilerini karşılamasını ve kariyerinizle ilgili en önemli bilgileri vurgulamasını sağlar. CV şablonu birbirinden farklı tasarımlarla her melek grubuna yönelik olarak hazırlanmış ve CV’nizin bölümlere ayrılarak daha kolay okunmasını ve görsel olarak da etkili olmasını sağlayan bir formattır. Şablon kullanılarak hazırlanan CV’lerin daha dikkat çekici olduğu açıktır.

CVMaker sitemizde bulunan CV oluşturma aracı ile birlikte, onlarca şablonumuzdan birini seçerek siz de estetisyen özgeçmişinizi profesyonelce hazırlayabilirsiniz. Sektör uzmanları tarafından özenle oluşturulmuş şablonlarımıza yenileri eklenmekte ve her meslek grubuna ve kariyer bilgilerini ön plana çıkarmak isteyenlere hizmet ediyor. Bunun için tek yapmanız gereken ‘’CV Oluştur’’ sekmesine tıklamak ve CV oluşturma aracının sizi adım adım yönlendirmesine izin vermek.

Estetisyen CV’niz için bir ön yazı hazırlayın

İyi hazırlanmış bir ön yazı, potansiyel işverenler üzerinde olumlu bir ilk izlenim bırakmanın anahtarıdır. Ön yazı, başvurduğunuz pozisyonla ilgili niteliklerinizin, becerilerinizin ve deneyimlerinizin bir özetini sunarak bir giriş görevi görür. İyi hazırlanmış bir ön yazı, hevesinizi ortaya koyar, benzersiz niteliklerinizi vurgular ve okuyucuyu özgeçmişinizi ilgiyle incelemeye zorlar. Ön yazı her iş başvurusuna özel olarak hazırlanmalı ve hem pozisyona hem de şirkete olan gerçek ilginizi yansıtmalıdır.

Bir ön yazı şu bölümlerden oluşur:

  • Selamlama
  • Giriş paragrafı
  • İkinci paragraf
  • Üçüncü paragraf
  • Kapanış paragrafı

Bu bölümlerin her biri kendine ait bilgiler barındırmalıdır. İşe alım uzmanının ya da iş yeri sahibinin adını biliyorsanız, doğrudan onlara hitaben mektubunuza başlayın. Selamlama kısmında kime hitap edeceğinizi bilmiyorsanız o zaman ‘’Sayın Yetkili’’ demeniz yeterlidir. Selamlamadan sonraki giriş paragrafında iş ilanına nerede rastladığınızı ve neden baş vuru yapmaya karar verdiğinizi anlatın. Böylelikle iş veren bu iş için duyduğunuz istek konusunda bilgilenecektir.

Girişin ardından gelen ikinci paragrafta ise şirketi tanıdığınızı ve şirket politikalarını takdir ettiğinizden söz ederek konuya ne kadar hakim olduğunuzu belirtin. Bunun için önceden şirket ve yöneticiler hakkında internetten araştırma yapabilir, bir web siteleri varsa inceleyebilir ve sosyal medya hesaplarını takibe alabilirsiniz.

Üçüncü paragrafı, pozisyonla eşleşen niteliklerinize ve başarılarınıza ayırın. Önceki işlerinizden örnekler verin ve işi elde ederseniz şirkete katacağınız değerlerden söz edin. Mektubunuzun dilinin resmi olmasına ve özgüvenli bir tonla yazılmış olmasına dikkat edin.

Kapanış paragrafı, iş verene teşekkür edeceğiniz ve yüzyüze bir görüşme talep edeceğiniz yerdir. Zaman ayırıp mektubunuzu okuduğu için kibarca teşekkür edin ve bir iş görüşmesinde kendinizi daha iyi ifade edebileceğinizi vurgulayın. ‘’Saygılarımla’’ ifadesiyle mektubunuzu bitirin.

Bir ön yazı ortalama olarak 300 - 400 kelime uzunluğunda olmalıdır. Yazınızın hem özlü hem de gereken bilgileri verdiğinden emin olmak için gereksiz bilgilerden kaçının. Sonuçta hem ön yazı hem de CV kişisel pazarlama araçları gibidir. Bazen iyi hazırlanmış bir ön yazı, mülakata girip girmemenizde belirleyici faktör olabilir. Bu nedenle, ön yazınızı kısa ve öz tutmak ile başvurduğunuz işe göre uyarlamak arasındaki mükemmel dengeyi bulmak çok önemlidir.

İşin püf noktası, özgeçmişinizi tamamlayan ve en iyi niteliklerinizi ve deneyimlerinizi gösteren bir ön yazı oluşturmaktır. Bunu, kariyer öykünüzü anlatan ve gelecekteki potansiyel işvereni neden bu iş için doğru kişi olduğunuza ikna eden bir dinamik olarak düşünün. Ön yazı ile ilgili daha detaylı bilgi için sitemiz bloguna da göz atabilirsiniz.

Sonuç

önemli ipuçları

Estetisyenlik günümüzde tüm dünyada giderek daha da popüler hale gelen bir meslek dalıdır. Güzllik ve bakım uygulamalarının geçmişten günümüze sürekli olarak kendini yenilemesiyle birlikte sektöre birbirinden farklı alanlar dahil edilmiş ve istihdam potansiyeli de çoğalmıştır. Fakat bir iş başvurusu sırasında meslekte çok iyi olan bir adayın, kötü bir CV nedeniyle işi kaybedebileceği de ortadadır.

Bu rehberde sahip olduğunuz nitelikleri en doğru biçimiyle CV’nize nasıl yansıtacağınızı ve profesyonel bir estetisyen CV’sinin nasıl hazırlanacağının bilgilerini güzellik uzmanı CV örnekleri ile birlikte derledik. Ayrıca İngilizce CV hazırlamak için de sitemizdeki araçları kullanabilirsiniz.

Hemen CV’nizi oluşturun

İlgili makaleler

112,872'den fazla kullanıcı CV'lerini oluşturdu bile

CV maker ile 15 dakika içerisinde hızlı ve kolay biçimde göze çarpan ve profesyonel bir CV oluşturabilirsiniz.

CV'nizi oluşturun

İşe alınma ihtimaliniz %65 artacak