İngilizce özgeçmişinizi hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz?
Birden fazla yabancı dili konuşabilen ve iş yaşamında profesyonel olarak kullanabilen şanslı gruptansanız siz de kendinize yabancı bir ülkede ya da yurt içindeki yabancı bir kurumda iş arıyor olabilirsiniz. Küreselleşme sadece günlük hayata değil, iş hayata da damgasını vurmaya devam ediyor. Çoğu şirket uluslararası ticarete önem verdiği için, İngilizce konuşabilen adaylar diğerlerinden bir adim önde oluyor. Peki, nasıl İngilizce bir CV yazabilirsiniz ve nelere dikkat etmelisiniz? Bu yazıda İngilizce CV nasıl hazırlanır sorusunu yanıtlayacağız.
İngilizce CV Örneği
Aşağıdaki İngilizce CV örneği sitemizde bulunan Auckland şablonu kullanılarak CV oluşturma aracımız ile hazırlanmıştır. Siz de CVMaker’ın şablonlarından birini kullanarak kolaylıkla profesyonel bir İngilizce özgeçmiş oluşturabilirsiniz.
Buraya tıklayarak bu örneği indirebilirsiniz
İngilizce CV’ye Neleri Eklemelisiniz?
Dünyanın her ülkesinde CV yazımının temel kuralları aynıdır. İster Türkçe ister İngilizce hazırlıyor olun, öz geçmişinize dahil etmeniz gereken bilgiler ve bunları sunuş tarzınız önemlidir. Temel bilgilerinizle hazırlayacağınız bir Ana CV’nin yanı sıra bu CV üzerinde yapacağınız bazı güncellemelerle birden fazla pozisyona başvurmanız mümkündür.
CV hazırlarken dahil etmeniz gereken bilgiler şunlardır:
- Kişisel ve iletişim bilgileriniz
- Kısa profil özetiniz
- İş tecrübeleriniz
- Eğitim bilgileriniz
- Becerileriniz
- CV’nizi destekleyecek olan ek bilgiler (diller, başarılar, referanslar, ödüller, yayınlar, kurslar, sertifikalar, sürücü belgesi vs.)
- Önyazı
- Fotoğraf
Özellikle yeni mezun olan adaylar İngilizce CV yazmaya nereden başlayacakları konusunda kafa karışıklığı yaşıyor olabilirler. CVMaker olarak sizlere bu yazıda vereceğimiz İngilizce CV hazırlama ile ilgili bilgiler sayesinde kısa sürede kazandıran bir öz geçmiş hazırlamak mümkün olacak.
CVMaker sizler için özel olarak hazırladığı araçla CV’nizin başlıklarının anında İngilizce’ye çevrilmesini sağlıyor. Tek yapmanız gereken sitemize üye olduktan sonra CV’nizi oluşturmaya başlamak, dili seçmek ve gerekli boşlukları doldurmak. Bir CV İngilizce olması gerektiğinde sitemizdeki CV oluşturucu aracın ne kadar işinize yaradığını göreceksiniz.
İngilizce CV’nize tıpkı Türkçe CV’de olduğu gibi pozisyonla ilgili temel bilgilerinizi girmelisiniz. Kişisel ve iletişim bilgilerinizin ardından, deneyim ve eğitim bilgilerinizi girin. Beceriler kısmına o pozisyonla ilgili yeteneklerinizi yazın.
Türkiye’de özgeçmişinize fotoğraf eklemeniz önerilse de, İngilizce özgeçmiş hazırlayacaksanız fotoğraf eklememeniz tavsiye edilir.Fotoğrafınız profesyonel olarak özelliklerinizi içermediğinden ve ayrımcılık yapılmasının önlenmesi için İngilizce özgeçmişlere fotoğraf eklenmez. Eğer işveren bunu özellikle isterse veya başvurdunuz meslekte dış görünüş önemliyse özgeçmişinize fotoğraf ekleyebilirsiniz.
Amerikan İngilizcesi ve İngiliz İngilizcesi farklı olduğu için; başvurduğunuz firmanın kökeninin hangi ülkeye dayadığını öğrenmek faydalı olacaktır. Çünkü bu bilgi ışığında özgeçmişinizi doğru bir şekilde oluşturabilirsiniz. Özgeçmişinizi hazırlarken, aşağıdaki püf noktaları aklınızda tutmaya özen gösterin:
İngilizce CV İçin Kişisel Bilgiler Bölümü
İngilizce özgeçmiş hazırlarken, kişisel bilgi bölümünde Türkçe özgeçmişinden farklı bilgiler vermeniz gerekir. Kişisel bilgiler bölümünde aşağıdaki bilgileri vermelisiniz:
- adınız ve soy adınız
- telefon numaranız
- E-postanız
- Adresiniz
- Eklemek isterseniz Linkedin profiliniz
Kişisel bilgilerinize aşağıdaki maddeleri eklemek isteğe bağlıdır:
- kariyer hedefi ( bundan ön yazınızda veya görüşmenizde bahsedebilirsiniz)
- medeni durumunuz
- doğum tarihiniz
- doğum yeriniz
Kişisel bilgi bölümünde kullanabileceğiniz faydalı kelimeler:
- adı - name
- soyadı - surname
- E posta - email
- telefon numara - phone number
Kişisel bilgiler için örnek:
"Ahmet Karadağ
English Teacher
Istanbul, Türkiye
+90 212 123 456
İngilizce CV İçin Profil Özeti Nasıl Yazılır?
CV özeti olarak da adlandırılan kişisel profil, CV'nizdeki ilk öğedir. Niteliklerinizi, becerilerinizi ve iş deneyiminizi özetleyen kısa bir giriş niteliğindedir. İşe alım uzmanlarının CV'nizde gördüğü ilk bölüm olduğundan, onları pozisyon için mükemmel bir aday olduğunuza ikna etmekte bu bölümü etkili bir şekilde kullanmak çok önemlidir.
İşverenler her gün çok sayıda CV ve ön yazı alır. Dikkatlerini çekmek ve başvurduğunuz rol için uygun bir aday olduğunuzu göstermek için güçlü bir kişisel ifade kullanmanız gerekir. CV özetiniz, ön yazınızın daha kısa bir versiyonu olabilir ve şirkete nasıl katkı sunabileceğinizi özetleyebilir. İngilizce kişisel profil örnekleri arıyorsanız, aşağıdaki örneğimizi inceleyebilirsiniz:
Profil bildirim bölümünde kullanabileceğiniz faydalı kelimeler:
- öğrenmeye istekli- eager to learn
- temsilci - representative
- tecrübeli - experienced
- istekli - motivated
- adanmış - dedicated
- özellikler - characteristics
- ayırmak - distinguish
- duyarlı - sensitive
- etkileyici - impressive
- liderlik - leadership
- konuşkan - communicative
- strese karşı dayanıklı - stress proof
- sonuç odaklı - result oriented
- Güvenilir - reliable
- kendine güvenen - confident
- müşteri odaklı - customer oriented
- bilgili - knowledgeable
- eğitilmiş - trained
- in yetenekli - skilled at
- uzmanı - expert at
- vazgeçilmez - irreplaceable
İngilizce CV İçin Eğitim Bölümü
Bir iş veren için eğitimin önemi yadsınamaz. Fakat aldığınız eğitim ne kadar iyi ve pozisyona uygun olursa olsun, eğer bilgilerinizi CV’nize düzgün aktaramazsanız, işi kaybetme tehlikesi yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla İngilizce CV eğitim bilgileri girilirken bazı kurallara dikkat edilmelidir. Eğitim bilgilerinize okuduğunuz okulun adı, diploma dereceniz, hangi tarih aralığında eğitim aldığınız ve okulunuzun lokasyonunu girmelisiniz.
Bunlara ek olarak ne tür bir eğitim aldığınızdan kısaca söz edebilir ya da CV’nizin uzamasını istemiyorsanız bu bölümü atlayabilirsiniz. Ayrıca ayrıca başarılarınızı ön plana çıkarmak için de eğitim bölümünden yararlanabilir ve kendinizi geliştirmek için katıldığınız tüm kursları listeleyebilirsiniz. Şimdi İngilizce CV’de eğitim bölümü için bir örnek verelim:
"Bachelor of Arts in History and Politics
University of South-East England
Brighton, East Sussex
2018-2022
BA"
Eğitim bölümünde kullanabileceğiniz faydalı kelimeler:
- eğitim - education
- yüksek lisans - masters
- lisans - bachelor
- üniversite - university
- lise - high school
- staj - internship
- tez - thesis
İpucu: Okul isimlerini yazarken kesinlikle kısaltma kullanmayın. Hiçbir iş veren hangi okulda okuduğunuzu bulmak için araştırma yapmak istemez ve CV’niz elenebilir.
İngilizce CV İçin İş Deneyimi Bölümü
Öz geçmişinizin en önemli bölümlerinden biridir. Deneyimleriniz, o pozisyona ne tür katkılar sunabileceğinize ve şirket için ne kadar verimli çalışacağınze referanstır. İyi yazılmış bir iş deneyimi bölümü, etkili bir CV'nin önemli bir unsurudur. Mesleki deneyiminizi bir CV'de nasıl sunacağınızı bilirseniz, işe alım uzmanına iş için gerekli niteliklere sahip olduğunuzu gösterebilirsiniz. Ayrıca, şirketin başarılı olmasına yardımcı olabilecek nitelikli bir aday olarak öne çıkmanıza da yardımcı olur. İş deneyimi İngilizce yazılacaksa bazı ipuçlarını göz önünde bulundurmanız CV’nizin etkisini arttırır.
Öncelikle tüm iş tecrübelerinizin listesini çıkarın. Bu işlerdeki pozisyonunuzu, aldığınız sorumlulukları, çalıştığınız şirketlerin isim ve lokasyon bilgilerini, hangi tarihlerde çalıştığınızı not edin. Burada dikkat etmeniz gereken konu, yeni başvuracağınız iş pozisyonuyla ilgisi olmayan iş deneyimlerine CV’nizdde yer vermemeniz gerektiğidir. Listenizi hazırladıktan sonra sitemizdeki CV oluşturma aracı size adım adım yol gösterecek ve dakikalar içinde kusursuz bir eğitim bölümü hazırlamanıza yardımcı olacak. Şimdi İngilizce kariyer hedefi örnekleri için aşağıdaki iş deneyiminin nasıl yazıldığını inceleyebilirsiniz:
"Senior Computer Engineer,
Vodafone UK
2015 - Present
Proof-of-concept prototype applications were created and evaluated.
Worked together with the development team to find, fix, and get rid of software defects.
Led a group of 25 developers in the analysis and replication of software from its inception through task completion."
Siz de hemen İngilizce CV şablonu seçerek öz geçmişinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Eğer hiç iş deneyiminiz yoksa CV’nizi nasıl hazırlamanız gerektiğiyle ilgili bu yazıya göz atabilirsiniz.
- iş deneyimi - work experience
- pozisyon - function
- sorumluluk - responsibility
- başarı - achievement
- mevcut - currently
- dahil olmak - involved
- in katkıda bulunmak - contribute to
En sık tercih edilen meslekler:
- şoför - driver
- garson - waiter
- aşçı - chef
- grafik tasarımcı - graphic designer
- öğretmen - teacher
- diş hekimi - dentist
- avukat - lawyer
- tamirci - mechanic
- hemşire - nurse
- berber - barber
- mimar - architect
- itfaiyeci - fireman
- mühendis - engineer
- sekreter - secretary
- diyetisyen - nutritionist
- yazılımcı - programmer
İngilizce CV İçin Bildiğiniz Diller Bölümünü Nasıl Hazırlamalısınız?
Klasik bir söylem gibi görünse de ‘’Bir lisan bir insandır’’ atasözü son derece doğrudur. Bildiğimiz dil sayısı kadar dünyaya açılabilmekte ve yeteneklerimizi daha fazla kullanabilmekteyiz. Bir CV’de bildiğiniz dilleri yazmanız sizi diğer adayların önüne geçirebilir. Özellikle İngilizce dilince eğitim görmüş bir profesyonel olarak yabancı bir firmaya iş başvurusunda bulunurken bildiğiniz tüm dilleri listelemeniz o pozisyondaki kariyerinizin de kısa sürede ilerlemesine yardımcı olabilir. CV oluşturma İngilizce yapılması gerektiğinde sizin bu dile profesyonel anlamda hakim olmanız gerekir.
Sitemizdeki CV oluşturma aracının Diller kısmına geldiğinizde ayrılan boşluklara bildiğiniz dilleri ve seviyelerini yazabilirsiniz. İngilizceye ek olarak bildiğiniz dilleri listeleyin ve derecelerini seçin. Aiağıdaki bölümlerde dil seviyeleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye yer vereceğiz.
Dil yeterliliği için örnek:
"Turkish - Native
English - C2
Russian - B1"
İngilizce CV’nize Başarılarınızı Ekleyin
CV’nizde sergileyeceğiniz başarılar geçmiş rollerinizdeki veya projelerinizdeki becerilerinizi, yeteneklerinizi ve etkinizi kanıtlayan somut sonuçlar veya katkılardır. Güçlü bir CV oluşturmanıza katkı veren önemli başarılar şunlardır:
- Şirket hedeflerini karşılamak veya aşmak.
- İyi müşteri hizmetlerine katkıda bulunmak.
- Başarılı projeler veya girişimler uygulamak.
- Ödül veya takdir almak.
- Şirket için gelir veya satışları artırmak.
- Karmaşık sorunları tanımlama ve çözme.
- Önemli miktarda para tasarrufu yapmak.
- Süreçleri veya verimliliği iyileştirmek.
CV'nizde başarılarınıza yer vermek, yeteneklerinize dair somut kanıtlar sunar ve bir aday olarak güvenilirliğinizi artırır. İşverenlerin niteliklerinizi, bilgi ve becerilerinizi ve bunların nasıl başarıya dönüşebileceğini kavramalarına yardımcı olur.
Davranışsal karar verme teorisine dayalı olarak, geçmiş davranışlar genellikle gelecekteki eylemlerin iyi bir öngörücüsü olarak kabul edilir. Önceki bir işveren için bir şeyler başardıysanız, muhtemelen gelecekteki bir patron için benzer başarılar elde etmek için gereken becerilere, deneyime ve iş ahlakına sahipsinizdir. Bu, bir işe alım uzmanı veya işe alım müdürü için son derece faydalı bir bilgidir.
Başarılarınızdan profil özetinizde kısaca söz edebileceğiniz gibi, iş deneyimlerinizin açıklama kısmına da ekleyebilirsiniz. Eğer CV’nizi bir ön yazı ile sunmayı düşünüyorsanız, ön yazınızın ana gövdesinde kısa bir paragraf halinde başarılarınızı verebilirsiniz.
İngilizce CV İçin Hobiler ve İlgi Alanları Bölümü
Hobiler ilgi lanaları boş zamanlarınızda eğlenmek ve kişisel gelişiminize katkıda bulunmak için yaptığınız şeylerdir. Bunlar spor ve sanattan blog yazmaya ve müziğe kadar her aktiviteyi içerebilir. Bazı durumlarda, hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı ek bir gelir akışı olarak bile kullanabilirsiniz.
Hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı CV'nize dahil etmek isteyebilirsiniz. Aslında bu, işvereninize hakkınızda daha fazla bilgi vermek ve belki de bazı ek becerilerinizi göstermek için harika bir yol olabilir. Bu, özellikle çok az iş deneyimi olan veya hiç iş deneyimi olmayan bir CV yazıyorsanız faydalı olabilir.
Eğer hobilerinizin ve ilgi alanlarınızın İngilizce CV’nizi daha güçlü hale getireceğini ve başvurunuzu destekleyeceğini düşünüyorsanız, bunlar için ayrı bir bölüm oluşturabilir ya da sitemizdeki şablonlardan birini seçerek bunun için ayrılmış olan özel bölümü doldurabilirsiniz.
İngilizce CV’nize Referanslarınızı Nasıl Eklersiniz?
İyi bir CV referansı oyunun kurallarını değiştirebilir, ancak bunları eklemek isteğe bağlıdır. Bunları yalnızca iş başvurunuz için gerekli veya avantajlıysa listelemeye karar verin. İyi yazıldıklarında, işe alım uzmanları ve işverenler için becerilerinizi doğrulayarak başvurduğunuz işe uygunluğunuzu değerlendirmelerine yardımcı olurlar.
İster deneyimli bir çalışan, ister öğrenci veya yeni mezun olun, profesyonel CV referansı, deneyiminize, başarılarınıza veya becerilerinize kefil olabilecek eski bir işveren, ekip arkadaşı veya meslektaşınızdan gelir. Sizinle profesyonel olarak çalışmış olan bu hakemler, yetenekleriniz ve kişisel özellikleriniz hakkında fikir verir. İşverenler, işe uygunluğunuz hakkında objektif bir görüş almak için onlarla iletişime geçebilir.
Eğer iş ilanında referans göstermeniz isteniyorsa bunu CV’nizin en alt kısmına ekleyin. Referanslarınızı tam adlarını, iş unvanlarını, işverenlerini ve profesyonel ilişkinizin kısa bir açıklamasını içerecek biçimde yazın.
İngilizce CV’de Dil Seviyenizi Nasıl Belirtirsiniz?
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’nın belirlediği İngilizce dil seviyeleri şu biçimdedir: A1, A2, B1, B2, C1, C2. Buna göre;
- A1, İngilizce dilinde öğrenilen temel konuları belirtir.
- A2, Başlangıç seviyesinin üzerindeki ilk kısımdır.
- B1, Yabancı bir firmada çalışabilmeniz için bilmeniz gereken minimum dil seviyesidir ve orta derece olarak adlandırılabilir.
- B2, İleri İngilizce olarak adlandırılır ve profesyonel olarak çalışma hayatında rahatça kullanabileceğiniz anlamına gelir.
- C1 ve C2, Ana dili kadar akıcı ve düzgün kullanabildiğiniz anlamına gelir.
Dil seviyenizi yukarıdaki tablodan seçerek CV’nizin ilgili bölümüne ekleyebilirsiniz. Hazır şablonlarda genellikle dil yeterliliğinizi gösteren ayrı bir bölüm bulunmaktadır. Bu bölümü kullanarak dil seviyenizi belirtin.
İngilizce CV’nizi Bir Ön Yazı İle Sunun
Ön yazı sizi bir işverene tanıtır ve başvurunuz hakkında düşünmelerini ister. Genellikle 3 ila 5 paragraf uzunluğunda kısa bir mektuptur. Bir işe başvururken ön yazı kullanmanız CV’nizin etkisini artırır ve iş verenlerin sizin hakkınızda olumlu düşüncelere sahip olmasını sağlar.
Eğer online başvuru yapıyorsanız bunu e-posta olarak yazabilir veya kağıt başvuruyla birlikte kullanmak üzere bir kopyasını yazdırabilirsiniz. Bir ön yazı yazarken, şirketi araştırdığınızı göstererek işverenin istekli olduğunuzu bilmesini sağlayın. Ne yaptıkları hakkında daha fazla bilgi edinin:
- web sitelerini gezin
- Şirket hakıkındaki güncel haber makalelerini okuyun
- orada çalışan tanıdıklarınızla konuşun
Ön yazınızı birisine ismiyle hitap etmeye çalışmanız önemlidir. Göndermeniz gereken kişinin bilgilerine sahip olduğunuzdan emin olun. İsimlerine ve tercih ettikleri unvana ihtiyacınız olacak. Ayrıca, posta kodu da dahil olmak üzere doğru şirket adı ve adresine sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. İş ilanında bir isim yer almıyorsa, şirketin web sitesini kontrol edebilirsiniz. Bölüm başkanının, insan kaynakları müdürünün veya işe alım müdürünün bilgilerini bulmaya çalışın. Yine de bir isim bulamazsanız, mektubunuza ‘’Sayın Yetkili’’ diye başlayabilirsiniz.
Ön yazınızı aşağıdaki formatta hazırlayın:
- Giriş bölümü: Kendinizi tanıtın ve ilan edilen işi nasıl bulduğunuzu açıklayın. İş unvanından ve varsa referans numarasından bahsedebilirsiniz. Eğer herhangi bir iş ilanını soruyorsanız ve bir pozisyona başvurmuyorsanız, ne tür bir iş aradığınızı söyleyin. İşverenin, onlar için çalışmaya ne kadar istekli olduğunuzu görmesini sağlayın.
- Gelişme paragrafı: İş için doğru kişi olduğunuzu gösterin. Sahip olduğunuz beceri ve deneyimlerin işverenin aradığı özelliklerle örtüştüğünü vurgulayın. Onları, kendileri için çalışmaya hevesli olduğunuza ikna edin. Onların çalışma değerlerini, kültürünü ve tarzını paylaştığınızı bilmelerini sağlayın. İstihdam geçmişinizde boşluklar varsa, işsiz kaldığınız dönemde kazandığınız becerilerden bahsedebilirsiniz.
- Sonuç paragrafı: Ön yazınızı sonlandırmak için kibar bir biçimde teşekkür edeceğiniz bir bölüm. İşverene başvurunuzu değerlendirdiği için teşekkür edin. CV'nizden daha fazla ayrıntı alabileceklerini bilmelerini sağlayın ve onlardan haber almayı dört gözle beklediğinizi söyleyin. Bu aşamada bir iş görüşmesi talep edebilir ve bu görüşmede kendinizi daha iyi ifade edebileceğinizi söyleyebilirsiniz. Ön yazınıza tarih ve imza atmayı unutmayın.
Sıkça Sorulan Sorulan
1. CV ve özgeçmiş arasındaki fark nedir?
CV (Curriculum Vitae) ve özgeçmiş terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılır, ancak bağlama ve ülkeye bağlı olarak farklı belge türlerine atıfta bulunur. CV genellikle daha uzundur (2+ sayfa) ve akademik ve profesyonel geçmişinize kapsamlı bir genel bakış sağlar. Eğitim, iş deneyimi, yayınlar, araştırmalar, ödüller ve diğer başarıların ayrıntılarını içerir. Kariyeriniz ilerledikçe özgeçmişiniz de büyür. Özgeçmiş genellikle daha kısadır (1-2 sayfa) ve belirli bir işe göre uyarlanmış en ilgili becerilerinizi, deneyimlerinizi ve başarılarınızı vurgular. Kısalık ve uygunluğa odaklanır.
2. İngilizce CV kaç sayfa olmalıdır?
Hiçbir CV 2 sayfadan uzun olmamalıdır. Yapılan araştırmalara göre işe alım uzmanları bir CV’yi okumak için ortalama 8 saniye harcamaktadırlar.
3. İngilizce CV’de hangi bilgiler yer almalıdır?
İş ilanında belirtilen özelliklere göre kişisel bilgileriniz, profil özetiniz, eğitim, iş deneyimleriniz ve becerileriniz başta olmak üzere, başarılarınız, bildiğiniz diğer diller ve referanslarınız yer almalıdır.
4. İngilizce dil seviyesi nasıl belirtilir?
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’nın belirlediği İngilizce dil seviyelerinden birini seçerek dil yeterliliğinizi belirtelbilirsiniz. Bu seviyeler şunlardır: A1, A2, B1, B2, C1, C2.
5. İngilizce CV’de iş deneyimi nasıl yazılır?
Ters kronolojik formatta hazırlanmış bir CV şablonu seçerek pozisyonla ilgili deneyimlerinizi listeleyin ve elde ettiğiniz başarıları ölçülebilir ifadelerle girin.
6. İngilizce CV’de eğitim bilgileri nasıl yazılır?
Okuduüunuz okulun adı başta olmak üzere, okulun yeri, dereceniz ve hangi tarih aralığında eğitim aldığınızı girdikten sonra kısaca eğitiminizin içeriğinden söz edin.
7. İngilizce CV’de beceri ve yetenekler nasıl listelenir?
CV’nizin etkisini artırmak için İngilizce CV’nizde ayrı bir beceriler bölümü oluşturun. Bu bölümde teknik becerilerinizi listeleyin. Sosyal becerilerinizi profil özetinize dahil edebilirsiniz.
8. İngilizce CV’de profil özeti nasıl yazılır?
Profil özetinize başvurduğunuz pozisyona en uygun niteliklerinizi ve kariyer hedeflerinizi ekleyerek CV’nizin etkisini arttırın. Gereksiz bir yaşam öyküsü yazarak CV’nizi uzatmayın.
9. İngilizce CV’ye fotoğraf eklenmeli mi?
Türkiye’de özgeçmişinize fotoğraf eklemeniz önerilse de, İngilizce özgeçmiş hazırlayacaksanız fotoğraf eklememeniz tavsiye edilir.Fotoğrafınız profesyonel olarak özelliklerinizi içermediğinden ve ayrımcılık yapılmasının önlenmesi için İngilizce özgeçmişlere fotoğraf eklenmez. Eğer işveren bunu özellikle isterse veya başvurdunuz meslekte dış görünüş önemliyse özgeçmişinize fotoğraf ekleyebilirsiniz.
10. İngilizce CV’ye adres ve telefon bilgileri nasıl girilmeli?
Sitemizde bulunan CV oluşturma aracını kullandığınızda bu bilgiler için oluşturulmuş alanları doldurmanız yeterlidir. Tam adresinizi vermek yerine yaşadığınız ülke ve şehiri yazmanız yeterlidir ve telefon numaranızın ülke ve şehir kodunu girmeniz önemlidir.
11. CV’nizde Amerikan İngilizcesi mi yoksa İngiliz İngilizcesi mi kullanmalısınız?
Bu sorunun yanıtı yanıtı başvuru yapacağınız firmanın nerede olduğuna göre değişiklik gösterebilir. İngiltere merkezli bir şirkete baş vururken Amerikan İngilizcesi kullanmamalısınız.